Снимка pixabayКитай съобщи за 9692 потвърдени случая на заразяване с коронавируса

...
Снимка pixabayКитай съобщи за 9692 потвърдени случая на заразяване с коронавируса
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса вече са 213 души, а заразените са 9692 души

Снимка pixabay

Китай заяви за 9692 доказани случая на заразяване с ковид " 2019-nCov " и 213 умряли от него, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Предишните публични данни за Китай бяха 132 смъртни случая и 7711 инфектирани. Почти всички смъртни случаи и множеството инфектирани са в провинция Хубей, чиято столица Ухан е епицентърът на епидемията.

Китай ще изпрати цивилен самолети за допустимо най-скорошно връщане на намиращите се в чужбина поданици на централния град Ухан, откъдето потегли епидемията на новия ковид, съобщи китайското външно министерство.

Правителството взе това решение поради " практическите компликации, с които се сблъскват в чужбина жителите на провинция Хубей и по-специално тези на Ухан ", се споделя в изказване на министерството.

Междувременно, италианският министър председател Джузепе Конте разгласи първите два доказани случая на заразяване с ковид в страната и преустановяването на всички полети от и до Китай. Заразените са двама китайски туристи, които са пристигнали в Италия преди няколко дни. Те са сложени в изолираност в център за инфекциозни заболявания в Рим.

Конте означи, че доколкото му е известно, Италия е първата европейска страна, която е решила да прекрати полетите от и до Китай. За през днешния ден е свикано съвещание на държавното управление за разискване на по-нататъшни ограничения, съобщи Конте.

Германските здравни управляващи оповестиха за пети случай на заразяване с ковид. Болният е чиновник на компанията в Бавария, където към този момент са открити предходните четири случая.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР